Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 2 vienetai salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 150 gramų špinatų
  • 300 gramų kiaulienos
  • 300 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
  • 150 gramų kiaulės lašinių
  • 300 gramų vištienos kepenėlių
  • 300 gramų jautienos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 1.5 litro pieno
  • šiek tiek druskos
  • 7 valgomieji šaukštai sviesto
  • 250 mililitrų sultinio
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovinti)
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
  • 100 gramų sūris (parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Špinatus nuplikyti ir sumalti. Iš 250 gramų miltų, špinatų, šaukštelio druskos ir kiaušinių suminkyti elastingą tešlą, uždengti servetėle, palikti 20 minučių.

    Mėsą ir kumpį sumalti. Lašinukus, svogūną, morkas ir salierų stiebus smulkiai supjaustyti, apkepinti su trupučiu sviesto. Pridėti sumaltą mėsą ir kumpį, truputį pakepinti. Sudėti pomidorų pastą, raudonėlius, druskos, pipirų, supilti sultinį ir apie 20 minučių troškinti. Pridėti kubeliais supjaustytas vištienos kepenėles, dar truputį patroškinti.

    5 šaukštus miltų apkepinti 5 šaukštuose sviesto, nukelti nuo ugnies, po 1 minutės supilti pieną, išmaišyti, užkelti ant ugnies, užvirinti, sumažinti ugnį ir 10 minučių nuolat maišant pavirinti, pridėti pipirų, muskato, druskos pagal skonį.

    Tešlą padalinti į 6 dalis ir kiekvieną iškočioti į plonus (apie 0,1 cm storio) lakštus pagal kepimo formą. Užvirinti 2 litrus vandens, pasūdyti. Po vieną tešlos lakštus įleisti į verdantį vandenį, palaikyti 3 minutes, ištraukti, įmerkti į šaltą vandenį, ištraukti ir dėti ant servetėlės.

    Kepimo formą ištepti aliejumi, įkloti lakštą tešlos, ant jo paskirstyti penktadalį mėsos įdaro, užpilti penktadalį padažo ir pabarstyti šeštadaliu sutarkuoto sūrio. Taip kartoti, kol ant viršaus bus uždėtas paskutinis tešlos lakštas. Jo viršų pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu ir apdėlioti mažais sviesto gabaliukais.

    Apie 30 minučių kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

    Jei vietoj savos gamybos bus naudojami paruošti lazanijų lakštai, juos taip pat reikia išvirti prieš ruošiant patiekalą.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų