REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų (uogų padažui)
- 120 gramų cukraus (rudasis)
- 60 gramų cukraus (rudasis, uogų padažui)
- 1.5 valgomojo šaukšto cukraus (vaniliniam padažui)
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (uogų padažui)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės (vaniliniam padažui)
- 4 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (vaniliniam padažui)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (vaniliniam padažui)
- 375 mililitrai pieno
- 250 mililitrų pieno (vaniliniam padažui)
- šiek tiek druskos
- 120 gramų kukurūzų miltų
- 150 gramų serbentų (raudonieji)
- 150 gramų serbentų (raudonieji, uogų padažui)
- 3 valgomieji šaukštai amareto (likeris)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o baltymus - su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Į trynių masę įmaišykite pieną, likerį ir miltus, o po to standžias baltymų putas.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių 180-190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Tuomet ištraukite pyragą, sudėkite uogas ir kepkite dar apie 5 minutes.
Patiekite su dviem padažais.
Uogų padažas: į puodą supilti apie 1 stiklinę vandens, įmaišyti cukrų ir uogas. Virti ant mažo kaitrumo ugnies. Įmaišyti krakmolą. Visą laiką maišant kaitinkite, kol pradės tirštėti. Galiausiai įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis.
Vanilinis padažas: išplakite kiaušinį su cukrumi ir miltais. Į užvirintą pieną (bet nukeltą nuo ugnies) lėta srovele pilkite kiaušinio plakinį (visą laiką maišykite). Vėl užkelkite ant ugnies ir virkite visą laiką maišant, kol pradės tirštėti. Paskaninkite vanile.
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų (uogų padažui)
- 120 gramų cukraus (rudasis)
- 60 gramų cukraus (rudasis, uogų padažui)
- 1.5 valgomojo šaukšto cukraus (vaniliniam padažui)
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (uogų padažui)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės (vaniliniam padažui)
- 4 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (vaniliniam padažui)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (vaniliniam padažui)
- 375 mililitrai pieno
- 250 mililitrų pieno (vaniliniam padažui)
- šiek tiek druskos
- 120 gramų kukurūzų miltų
- 150 gramų serbentų (raudonieji)
- 150 gramų serbentų (raudonieji, uogų padažui)
- 3 valgomieji šaukštai amareto (likeris)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o baltymus - su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Į trynių masę įmaišykite pieną, likerį ir miltus, o po to standžias baltymų putas.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių 180-190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Tuomet ištraukite pyragą, sudėkite uogas ir kepkite dar apie 5 minutes.
Patiekite su dviem padažais.
Uogų padažas: į puodą supilti apie 1 stiklinę vandens, įmaišyti cukrų ir uogas. Virti ant mažo kaitrumo ugnies. Įmaišyti krakmolą. Visą laiką maišant kaitinkite, kol pradės tirštėti. Galiausiai įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis.
Vanilinis padažas: išplakite kiaušinį su cukrumi ir miltais. Į užvirintą pieną (bet nukeltą nuo ugnies) lėta srovele pilkite kiaušinio plakinį (visą laiką maišykite). Vėl užkelkite ant ugnies ir virkite visą laiką maišant, kol pradės tirštėti. Paskaninkite vanile.
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą