Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 800 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 litro grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.
    Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus.
    Masę sumaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies.
    Krosnį reikia iškūrenti lapuočių medžių, bet ne beržinėmis, malkomis. Kūrenti apie valandą, vis pažarstant žarijas.
    Prieš dedant pyragus, žarijas reikia išimti.
    Kai matosi, kad jau pyrago tešla pakilo, metas minkyti rankomis.
    Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir masę iš vidaus sumaišyti su visais miltais.
    Jei labai limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.
    Skardą ištepti aliejumi, sudėti gerai išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti ant krosnies, kad iškiltų.
    Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia patepti kiaušinio baltymu. Po to pašauti į krosnį.
    Pyragas kepamas apie 1 valandą, vis stebint, ar nesvyla viršus, mat kaimo krosnyje sunku nutaikyti reikiamą temperatūrą.
    Jei viršus ima kepti greičiau nei šonai, reikia viršų pridengti sviestiniu popieriumi.
    Mano mama, kepdama šį pyragą, įplaka 2 kiaušinius, bet aš juos pakeičiau aliejumi - pyragas ilgiau išsilaiko šviežias, yra puresnis ir šviesesnis.
    Tai tradicinis dzūkiškas Kalėdų pyragas.
    Skanaus.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 800 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 litro grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.
    Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus.
    Masę sumaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies.
    Krosnį reikia iškūrenti lapuočių medžių, bet ne beržinėmis, malkomis. Kūrenti apie valandą, vis pažarstant žarijas.
    Prieš dedant pyragus, žarijas reikia išimti.
    Kai matosi, kad jau pyrago tešla pakilo, metas minkyti rankomis.
    Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir masę iš vidaus sumaišyti su visais miltais.
    Jei labai limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.
    Skardą ištepti aliejumi, sudėti gerai išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti ant krosnies, kad iškiltų.
    Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia patepti kiaušinio baltymu. Po to pašauti į krosnį.
    Pyragas kepamas apie 1 valandą, vis stebint, ar nesvyla viršus, mat kaimo krosnyje sunku nutaikyti reikiamą temperatūrą.
    Jei viršus ima kepti greičiau nei šonai, reikia viršų pridengti sviestiniu popieriumi.
    Mano mama, kepdama šį pyragą, įplaka 2 kiaušinius, bet aš juos pakeičiau aliejumi - pyragas ilgiau išsilaiko šviežias, yra puresnis ir šviesesnis.
    Tai tradicinis dzūkiškas Kalėdų pyragas.
    Skanaus.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų