Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, miltais ir gerai išvolioti visus gabaliukus. Apskrudinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose. Sudėti į kepimo indą. O toje pačioje keptuvėje apkepinti svogūnų griežinėlius, kol jie suminkštės ir sukrėsti į kepimo indą (aš gaminau be svogūnų). Užpilti obuolių sultis, įdėti čiobrelio šakelę ir leisti viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa suminkštės ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėti šaukštą garstyčių, pamaišyti, leisti dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėti grietinę, arba grietinėlę, kapotas petražoles ir išmaišyti. Tiekti su bulvių koše. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
1 valgomasis šaukštas garstyčių
2 vienetai svogūnų
400 gramų kiaulienos
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
400 mililitrų obuolių sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
100 mililitrų grietinės (riebi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, miltais ir gerai išvolioti visus gabaliukus. Apskrudinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose. Sudėti į kepimo indą. O toje pačioje keptuvėje apkepinti svogūnų griežinėlius, kol jie suminkštės ir sukrėsti į kepimo indą (aš gaminau be svogūnų). Užpilti obuolių sultis, įdėti čiobrelio šakelę ir leisti viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa suminkštės ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėti šaukštą garstyčių, pamaišyti, leisti dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėti grietinę, arba grietinėlę, kapotas petražoles ir išmaišyti. Tiekti su bulvių koše. Skanaus!