Kiaulienos sprandinę supjaustome kubeliais (3 cm X 3 cm). Pomidorus ir svogūnus supjaustome griežinėliais. Ant mėsos sudedame svogūnus, pomidorus, sudedame susmulkintus žalumynus: kalendra, baziliką ir suberiame prieskonius: druską ir pipirus. Supilame actą ir išmaišome. Marinuojame mėsą 36-48 valandas. Kepame kaip įprasta šašlykus - ant žarijų kaitros.
Autorius: Sigita
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų
1 sauja kalendrų
500 gramų pomidorų pastos
5 vienetai svogūnų
3 kilogramai kiaulės prandinės
100 mililitrų acto
3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos sprandinę supjaustome kubeliais (3 cm X 3 cm). Pomidorus ir svogūnus supjaustome griežinėliais. Ant mėsos sudedame svogūnus, pomidorus, sudedame susmulkintus žalumynus: kalendra, baziliką ir suberiame prieskonius: druską ir pipirus. Supilame actą ir išmaišome. Marinuojame mėsą 36-48 valandas. Kepame kaip įprasta šašlykus - ant žarijų kaitros.