REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų morkų
  • 120 gramų svogūnų
  • 50 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
  • 1500 gramų triušienos (triušis)
  • 60 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 50 gramų baltojo vyno (sausas)
  • 10 gramų druskos (su prieskoniais)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Padažui:
    Svogūnai – 100g,
    Česnakai – 10g,
    Sviestas – 10g,
    Saulėgrąžų aliejus – 10g,
    Konservuoti pomidorai be odelių – 800g,
    Pomidorų padažas – 20g,
    Druska – 10g,
    Malti juodieji pipirai –0,5g,
    Džiovinti raudonėliai – 1g.

    Triušį įtrinkite Jūsų mėgiamu mėsos prieskonių su druska mišiniu, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi ir trumpam palikite.

    Po to paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus ir česnakus. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis (nepamirškite nurankioti odeles) ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių, neuždengus dangčiu.

    Ant saulėgrąžų aliejumi pateptos folijos sudėkite plonų morkų juostelių arba griežinėlių, plonų svogūnų griežinėlių, o ant jų gražiai suformuotą triušį, surišus jam kojeles. Ant triušio nugaros sudėkite plonų lašinukų juostelių, į foliją įpilkite sauso balto vyno, foliją suvyniokite ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol lengvai pradės skirtis mėsa nuo kaulų. Po to foliją atvyniokite ir dar 5-8 minutes 250 laipsnių orkaitėje paskrudinkite, nenuimant lašinukų.

    Triušį galite patiekti visą ant padėklo arba supjausčius gabalais, (triušį lengviausiai yra sukarpyti virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis, - gaunamos šešios prašmatnios porcijos). Aplink triušį sudėliokite bulvių košę, garintas arba keptas Jūsų mėgiamas daržoves: vienai porcijai reikėtų 150g garnyro. Spalvingą garnyrą galima pagaminti iš garintų brokolių, mažų morkyčių, ankštinių pupelių arba žirnių (tiktų ir šaldyti). Padažą, suprantama, patiekite atskiroje padažinėje.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų morkų
  • 120 gramų svogūnų
  • 50 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
  • 1500 gramų triušienos (triušis)
  • 60 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 50 gramų baltojo vyno (sausas)
  • 10 gramų druskos (su prieskoniais)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Padažui:
    Svogūnai – 100g,
    Česnakai – 10g,
    Sviestas – 10g,
    Saulėgrąžų aliejus – 10g,
    Konservuoti pomidorai be odelių – 800g,
    Pomidorų padažas – 20g,
    Druska – 10g,
    Malti juodieji pipirai –0,5g,
    Džiovinti raudonėliai – 1g.

    Triušį įtrinkite Jūsų mėgiamu mėsos prieskonių su druska mišiniu, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi ir trumpam palikite.

    Po to paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus ir česnakus. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis (nepamirškite nurankioti odeles) ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių, neuždengus dangčiu.

    Ant saulėgrąžų aliejumi pateptos folijos sudėkite plonų morkų juostelių arba griežinėlių, plonų svogūnų griežinėlių, o ant jų gražiai suformuotą triušį, surišus jam kojeles. Ant triušio nugaros sudėkite plonų lašinukų juostelių, į foliją įpilkite sauso balto vyno, foliją suvyniokite ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol lengvai pradės skirtis mėsa nuo kaulų. Po to foliją atvyniokite ir dar 5-8 minutes 250 laipsnių orkaitėje paskrudinkite, nenuimant lašinukų.

    Triušį galite patiekti visą ant padėklo arba supjausčius gabalais, (triušį lengviausiai yra sukarpyti virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis, - gaunamos šešios prašmatnios porcijos). Aplink triušį sudėliokite bulvių košę, garintas arba keptas Jūsų mėgiamas daržoves: vienai porcijai reikėtų 150g garnyro. Spalvingą garnyrą galima pagaminti iš garintų brokolių, mažų morkyčių, ankštinių pupelių arba žirnių (tiktų ir šaldyti). Padažą, suprantama, patiekite atskiroje padažinėje.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų