Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas petražolių
  • 1 vienetas porų
  • 1 vienetas salierų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 20 gramų taukų (riebalų)
  • 1.5 stiklinės marinato (atskiestas 1:3)
  • šiek tiek druskos
  • 800 gramų avienos (nugarinė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate.
    Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama 220 laipsnių temperatūros orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu.
    Vietoje išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens.
    Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja.
    Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais arba tiesiog mažesniais gabalėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė.
    Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
    Skanaus.

Autorius: Vincas

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas petražolių
  • 1 vienetas porų
  • 1 vienetas salierų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 20 gramų taukų (riebalų)
  • 1.5 stiklinės marinato (atskiestas 1:3)
  • šiek tiek druskos
  • 800 gramų avienos (nugarinė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate.
    Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama 220 laipsnių temperatūros orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu.
    Vietoje išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens.
    Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja.
    Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais arba tiesiog mažesniais gabalėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė.
    Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
    Skanaus.

Autorius: Vincas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų