200 gramų vyšnių (be kauliukų, šaldytos arba šviežios)
2 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno
125 gramai sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Suplakti sviestą, cukrų ir migdolų esenciją iki grietinės tirštumo masės. Sudėti po vieną kiaušinius, kaskart suplakant. Kiek sumažinus plaktuvo greitį palaipsniui sudėti miltus, kepimo miltelius ir supilti pieną, įmaišyti vyšnias. Supilti mišinį į formeles. Jei vyšnios rūgščios, apibarstyti keksiukus cukrumi (~ 50 g). Kepkite apie 20 min. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis migdolų (esencija)
200 gramų vyšnių (be kauliukų, šaldytos arba šviežios)
2 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno
125 gramai sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Suplakti sviestą, cukrų ir migdolų esenciją iki grietinės tirštumo masės. Sudėti po vieną kiaušinius, kaskart suplakant. Kiek sumažinus plaktuvo greitį palaipsniui sudėti miltus, kepimo miltelius ir supilti pieną, įmaišyti vyšnias. Supilti mišinį į formeles. Jei vyšnios rūgščios, apibarstyti keksiukus cukrumi (~ 50 g). Kepkite apie 20 min. Skanaus!