Išvirti stiprią juodą arbatą, perkošti ir skystimą supilti į didelį puodą. Sudėti prieskonius. Užvirinti, sumažinti ugnį iki minimumo, uždengti ir pavirti 10 min. Apelsiną ir citriną supjaustyti griežinėliais ir sumesti į puodą. Pavirti 1-2 min. Tada supilti į puodą vyną. Pašildyti, bet neužvirinti. Sudėti cukrų, palaikyti ant silpnos ugnies šiek tiek. Neužvirinti.
Autorius: Aleksandras
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
0.5 vieneto citrinų
50 gramų cukraus (rudasis)
5 vienetai gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
10 vienetų juodųjų pipirų
3 vienetai kardamono (juodasis)
750 mililitrų raudonojo vyno (pusiau saldus)
5 vienetai kvapiųjų pipirų
200 mililitrų arbatos (juodoji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti stiprią juodą arbatą, perkošti ir skystimą supilti į didelį puodą. Sudėti prieskonius. Užvirinti, sumažinti ugnį iki minimumo, uždengti ir pavirti 10 min. Apelsiną ir citriną supjaustyti griežinėliais ir sumesti į puodą. Pavirti 1-2 min. Tada supilti į puodą vyną. Pašildyti, bet neužvirinti. Sudėti cukrų, palaikyti ant silpnos ugnies šiek tiek. Neužvirinti.