Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sušiai, tai geriausiai visiems žinomas Japonijos patiekalas. Tačiau pirmieji sušiai atsirado ne Japonijoje, o Pietryčių Azijoje Mekongo upės pakrantėje. Ir čia jie atkeliavo į Japoniją Jajoi laikotarpiu (III a. pr. m. e - III m. e. a). Šis patiekalas būna įvairių rūšių, o šitame patiekale pasirinkau futomaki tipą - jis vienas populiariausių Vakarų šalyse. Sušių gaminimas reikalauja kantrybės ir laiko, bet namuose pagamintų sušių skonis nė kiek nenusileis jų atstovams iš parduotuvės ar restorano, nes tinkamai pasirinkti ingredientai gali sukurti tikrai puikų skonį.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų ryžių (sušiams skirti)
  • 400 mililitrų vandens
  • 30 mililitrų ryžių acto
  • 20 gramų cukraus
  • 4 vienetai jūros dumblių lapų
  • 20 gramų krienų padažo ("wasabi")
  • 10 marinuotas imbieras (pagal skonį)
  • 20 mililitrų sojos padažo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 100 gramų ikrų ("Masago")
  • 1 vienetas agurkų
  • 1 vienetas avokadų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 15

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius išvirti pagal instrukciją ant pakuotės.
  2. Tuomet į ryžius suberti cukrų, pagardinti druska, išmaišyti ir palikti atvėsti.
  3. Agurką nuskusti ir supjaustyti juostelėmis. Avokadą nulupti, perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir supjaustyti juostelėmis.
  4. Jūrų dumblių lapus patiesti ant bambukinio kilimėlio blizgia puse į apačią ir padengti ryžiais paliekant apie 1,5 cm kraštą. Prie krašto dėti avokadų, agurkų juostelių ir ikrų.
  5. Tada susukti ritinėlį ir suformuoti norimą formą, tuščią lapo dalį suvilgyti vandeniu ir priklijuoti prie ritinėlio. Tada aštrų peilį apšlakstyti vandeniu ir supjaustyti ritinėlį gabalėliais.
  6. Patiekti su sojų padažu, krienų pasta ir marinuotais imbierais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų