Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus pudros (pagrindui)
  • 1 vienetas kiaušinių (pagrindui)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų (pagrindui)
  • 80 gramų sviesto (pagrindui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (pagrindui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikės:
    Varškė (9 %) - 800 g.,
    Kiaušiniai - 5 vnt.,
    Cukrus - 1 stiklinė,
    Grietinė (30 % riebumo) - 3 šaukštai,
    Aliejus - 3 šaukštai,
    Pudingo milteliai (grietinėlės arba vanilės skonio) - 2 pakeliai,
    Pienas - 1.5 stiklinė,
    Kokoso drožlės - 1 pakelis .

    Gaminimas:
    Imame minkštą sviestą, mušame kiaušinį, dedame cukraus pudrą ir beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską sutriname pirštais iki vientisos masės. Plonai iškočiojame ir išklojame formos, kurioje kepsime, dugną, prieš tai dugną sutepus riebalais.
    Darome varškės masę: Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame iki baltumo su 5 šaukštais cukraus.Toliau dedame varškę. Varškė turi būti būtinai riebi, ne mažiau kaip 9% ir prieš tai porą kartų sumalta per mėsmalę, arba jei turite blenderį, tai sutrinkite blenderiu, kad varškė būtų labai smulki. Kuo smulkiau ištrinta varškė, tuo geriau. Maišome varškę su trynių mase. Supilame likusį cukrų, dedame grietinę, aliejų ir viską gerai sutriname. Toliau dedame 2 pakelius pudingo ir išmaišome. Toliau pilame pieną ir vėl gerai išmaišome iki vientisos masės. Varškės masė gausis labai skysta.Gautą masę pilame į formą, išklota tešla. Statome į įkaitintą orkaitę apie 200 laipsnių ir kepame apie 40 min.
    3. Kai matysite, kad varškės masė sutirštės ir pradės truputį rausti viršus, imame likusius 5 baltymus, gerai suplakame iki standžių putų, kad apvertus neišsipiltų, dedame 0,5 stiklinės cukraus pudros (aš naudojau braškių skonio) ir dar paplakame. Pyragą išstumiame iš orkaitės ir gautą, labai standžią baltymų masę, uždedame ant pyrago viršaus, gausiai pabarstome kokosų drožlėmis ir vėl stumiame į orkaitę. Karštį būtinai sumažiname iki 140 laipsnių ir palaikome pyragą 10-15 min. kol gražiai pagels viršus. Ataušiname ir skanaujame!

Autorius: Tutsi

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus pudros (pagrindui)
  • 1 vienetas kiaušinių (pagrindui)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų (pagrindui)
  • 80 gramų sviesto (pagrindui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (pagrindui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikės:
    Varškė (9 %) - 800 g.,
    Kiaušiniai - 5 vnt.,
    Cukrus - 1 stiklinė,
    Grietinė (30 % riebumo) - 3 šaukštai,
    Aliejus - 3 šaukštai,
    Pudingo milteliai (grietinėlės arba vanilės skonio) - 2 pakeliai,
    Pienas - 1.5 stiklinė,
    Kokoso drožlės - 1 pakelis .

    Gaminimas:
    Imame minkštą sviestą, mušame kiaušinį, dedame cukraus pudrą ir beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską sutriname pirštais iki vientisos masės. Plonai iškočiojame ir išklojame formos, kurioje kepsime, dugną, prieš tai dugną sutepus riebalais.
    Darome varškės masę: Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame iki baltumo su 5 šaukštais cukraus.Toliau dedame varškę. Varškė turi būti būtinai riebi, ne mažiau kaip 9% ir prieš tai porą kartų sumalta per mėsmalę, arba jei turite blenderį, tai sutrinkite blenderiu, kad varškė būtų labai smulki. Kuo smulkiau ištrinta varškė, tuo geriau. Maišome varškę su trynių mase. Supilame likusį cukrų, dedame grietinę, aliejų ir viską gerai sutriname. Toliau dedame 2 pakelius pudingo ir išmaišome. Toliau pilame pieną ir vėl gerai išmaišome iki vientisos masės. Varškės masė gausis labai skysta.Gautą masę pilame į formą, išklota tešla. Statome į įkaitintą orkaitę apie 200 laipsnių ir kepame apie 40 min.
    3. Kai matysite, kad varškės masė sutirštės ir pradės truputį rausti viršus, imame likusius 5 baltymus, gerai suplakame iki standžių putų, kad apvertus neišsipiltų, dedame 0,5 stiklinės cukraus pudros (aš naudojau braškių skonio) ir dar paplakame. Pyragą išstumiame iš orkaitės ir gautą, labai standžią baltymų masę, uždedame ant pyrago viršaus, gausiai pabarstome kokosų drožlėmis ir vėl stumiame į orkaitę. Karštį būtinai sumažiname iki 140 laipsnių ir palaikome pyragą 10-15 min. kol gražiai pagels viršus. Ataušiname ir skanaujame!

Autorius: Tutsi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų