Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbadyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)
Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.
Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50min. Kepti iki 170laispnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps išimti iš formos ir ataušinti.
Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.
Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbadyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)
Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.
Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50min. Kepti iki 170laispnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps išimti iš formos ir ataušinti.
Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.