• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 4 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 200 gramų medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (arbga miltai (kepimo formai pabarstyti))
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduoliams)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbadyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)

    Aptepui:
    4 šaukštai tirpios kakavos,
    2 šaukštai sviesto,
    3 – 4 riešutai arba šokoladas, papuošimui (nebūtinai).

    Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.

    Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50min. Kepti iki 170laispnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps išimti iš formos ir ataušinti.

    Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.

    Skanaus !

Autorius: Utopija

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 4 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 200 gramų medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (arbga miltai (kepimo formai pabarstyti))
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduoliams)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbadyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)

    Aptepui:
    4 šaukštai tirpios kakavos,
    2 šaukštai sviesto,
    3 – 4 riešutai arba šokoladas, papuošimui (nebūtinai).

    Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.

    Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50min. Kepti iki 170laispnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps išimti iš formos ir ataušinti.

    Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.

    Skanaus !

Autorius: Utopija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų