Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Traškus, lyg sausainiai, pyragas su saldaus ir rūgštoko skonio mėtų likerio glajumi. Tikras skanėstas ne tik šventėms (puikiai derės prie žalios kalėdinės eglutės), bet ir kasdienai. Jeigu pyragas bus skanaujamas vaikų, likerį galima pakeisti mėtų sirupu. Taip pat, jeigu norisi ryškesnės žalios spalvos, teks pilti daugiau dažų. 30 lašų dažų glajų nudažo švelniai žalia spalva.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 180 gramų sviesto (šaltas)
  • 125 gramai kokosų drožlių
  • 100 gramų cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Glajui:
  • 250 gramų cukraus pudros
  • 20 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai likerio (mėtų)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
  • 30 lašų maistiniai dažai (žali)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 18

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai persijoti miltus ir sumaišyti su kokosų drožlėmis, cukrumi, kakava, kepimo milteliais ir druska.
  2. Krėsti kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinti viską į šlapius trupinukus.
  3. Berti trupinius į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įbedus pagaliuką jis bus sausas, apie 25-30 min.
  4. Glajui cukraus pudrą persijoti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Supilti likerį, citrinų sultis bei dažus ir gerai išmaišyti. Glajus turi būti tinkamas tepti. Jei jis per tirštas, pilti dar citrinų sulčių arba vandens.
  5. Atvėsusį plokštainį aptepti glajumi ir leisti sustingti. Tuomet supjaustyti kvadratais arba rombais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų