Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir vaikų gimtadieniui ir netikėtam svečiui :)

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių
  • Įdarui:
  • 3 stiklinės juodųjų serbentų
  • 400 gramų varškės
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (kupini)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišome su cukrumi.
  2. Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
  3. 2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
  5. Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
  6. Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
  7. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!

Autorius: Emilija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų