Į 2 litrus verdančio vandens su agurkų rasalu supilti išmaišytą, sukrešėjusį - sušokusį į gabalus, kraują. Sudėti smulkintus lašinius, pakepintus su svogūnu, druska. Suberti kitus prieskonius, sudėti išmirkytas smulkintas kriaušytes arba grikius. Virti apie 35 min. Kuo juodesnė gaunasi, tuo geriau.
Mamos "šone" šią sriubą virdavo su grikiais, tėvelio - su kriaušėmis. Aš viriau su kriaušėmis - gurmaniškesnis skonis.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja kriaušių (džiovintos)
šiek tiek laurų lapų (lapai)
šiek tiek mairūnų
1 vienetas svogūnų
0.5 litro kiaulienos (kraujas)
100 gramų kiaulės lašinių (švieži)
3 valgomieji šaukštai raugintų agurkų (rasalas)
1 arbatinis šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į 2 litrus verdančio vandens su agurkų rasalu supilti išmaišytą, sukrešėjusį - sušokusį į gabalus, kraują. Sudėti smulkintus lašinius, pakepintus su svogūnu, druska. Suberti kitus prieskonius, sudėti išmirkytas smulkintas kriaušytes arba grikius. Virti apie 35 min. Kuo juodesnė gaunasi, tuo geriau.
Mamos "šone" šią sriubą virdavo su grikiais, tėvelio - su kriaušėmis. Aš viriau su kriaušėmis - gurmaniškesnis skonis.