1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti. Supilti miltus ir išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai gaunasi purūs ir minkšti. Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta. Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės). Skanaus!
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
150 gramų margarino
šiek tiek vanilės
3 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti. Supilti miltus ir išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai gaunasi purūs ir minkšti. Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta. Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės). Skanaus!