REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 150 gramų margarino
  • šiek tiek vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
    Supilti miltus ir išmaišyti.
    Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
    Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
    Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
    Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
    Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.
    Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
    Skanaus!

Autorius: Jolanta

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 150 gramų margarino
  • šiek tiek vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
    Supilti miltus ir išmaišyti.
    Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
    Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
    Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
    Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
    Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.
    Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
    Skanaus!

Autorius: Jolanta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų