INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (kremui)
- 1 stiklinė cukraus (biskvitui)
- 3/4 stiklinės cukraus (kremui)
- 2 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitui)
- 3 vienetai kiaušinių (biskvitui)
- 1 stiklinė kvietinių miltų (biskvitui)
- 1 stiklinė jogurto (kremui)
- 1 stiklinė grietinėlės (kremui)
- 200 gramų varškės (kremui)
- 3 valgomieji šaukštai grietinės (biskvitui)
- 1.5 valgomojo šaukšto želatinos (kremui)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitui)
- 1 vienetas želės (želė sluoksniui, pakeliais)
- šiek tiek vaisių (kremui)
- šiek tiek vaisių (želė sluoksniui)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, kakavą ir grietinę sumaišytą su kepimo milteliais, vėl viską išplakti. Kepti 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 40-50 min. Iškepusi ir atvėsusį biskvitą padalinti pusiau. Kremui skirtą želatiną išbrinkinti 6 šaukštuose vandens. Sutrinti varškę smulkintuvu, supilti grietinėlę ir jogurtą. Į kremo masę supilti cukrų, citrinos sultis. Viską išplakti, supilti išbrinkintą ir ištirpdytą želatiną. Šiek tiek atšaldyti, kol kremo masė pradės tirštėti. Biskvitą dėti į užspaudžiamą tortinę, joje bus formuojamas pyragas. Kremu pertepti perpjauto biskvito 1 ir 2 sluoksnį, pridėti norimų vaisių. Dėti į šaldytuvą, kol kremo masė sustings. Ant sustingusio kremo užpilti paruoštą vaisių želė (pagal želė gaminimo instrukcijos nurodymus), sudėti norimus vaisius ir vėl dėti šaltai. Kai želė sustings jogurto - grietinėlės pyragas - tortas bus jau paruoštas. Išimti jį iš tortinės ir galima sėsti prie stalo. SKANAUS ;)
Autorius: Vilma
REKLAMA