Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios kavos ar arbatos. Kas dar galėtų būti tobulesnio?

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
  • Tešlai:
  • 320 gramų kvietinių miltų
  • 125 gramai jogurto (natūralus)
  • 90 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 50 gramų sviesto (minkštas)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 1 kilogramas obuolių
  • 50 gramų rudojo cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.
  2. Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.
  3. Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
  4. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  5. Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.
  6. Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.
  7. Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.
  8. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.
  9. Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų