Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 600 mililitrų vandens (šiltas, apie 20 laipsnių)
  • 6 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 10 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles užpilti šiltu vandeniu, kai ištirps įberti druskos, cukraus, miltų, išmaišyti. Tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė. Sudėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, laikyti šiltai kol iškils (apie 30 min). Skardą ištepti aliejumi, sudėti į skardą, uždengti plėvele ir rankšluosčiu, laikyti šiltai dar apie 20 min. Tešlos paviršių patepti aliejumi, įspausti duobutes, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti kol šiek tiek apskrus.

    Iškeptą duoną palaikyti uždengtą rankšluosčiu kol visiškai atšals.
    SKANAUS!:)

Autorius: Justė

INGREDIENTAI:

  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 600 mililitrų vandens (šiltas, apie 20 laipsnių)
  • 6 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 10 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles užpilti šiltu vandeniu, kai ištirps įberti druskos, cukraus, miltų, išmaišyti. Tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė. Sudėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, laikyti šiltai kol iškils (apie 30 min). Skardą ištepti aliejumi, sudėti į skardą, uždengti plėvele ir rankšluosčiu, laikyti šiltai dar apie 20 min. Tešlos paviršių patepti aliejumi, įspausti duobutes, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti kol šiek tiek apskrus.

    Iškeptą duoną palaikyti uždengtą rankšluosčiu kol visiškai atšals.
    SKANAUS!:)

Autorius: Justė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų