Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokios Kalėdos ne imbierinių sausainiukų? Glajų galima naudoti spalvotą, bet ir baltas puikiai tiks. O prie sausainiukų puikiai tiks gardi kalėdinė arbata. Tad linksmų švenčių!

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 240 gramų kvietinių miltų
  • 120 mililitrų medaus (skystas)
  • 100 gramų sviesto (minkštas)
  • 100 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių trynių
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą.
  2. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Į masę supilti medų ir įmušti kiaušinio trynį. Suberti sausą produktų mišinį ir išmaišyti elastingą tešlą.
  3. Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 1 val.
  4. Iškočioti 0,5 cm storio lakštą. Išspausti žmogeliukų formeles.
  5. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 10 min įkaitintoje orkaitėje iki 180 C. Papuošti glajumi.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų