• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek ryžių (virti)
  • šiek tiek žirnių (konservuoti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas karpių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek prieskonių (žuvims)
  • 1 vienetas žuvies (šaldyta)
  • šiek tiek žalumynų (papuošimui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek ryžių (virti)
  • šiek tiek žirnių (konservuoti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas karpių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek prieskonių (žuvims)
  • 1 vienetas žuvies (šaldyta)
  • šiek tiek žalumynų (papuošimui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti pilvo kraštą nepažeidžiant odos. Pradedant nuo papilvės, peiliu ir pirštais atskirti odą. Nepažeidžiant odos, prie galvos žuvį įpjauti. Lenkti galvą į nugaros pusę ir per stuburą perlaužti. Tada odą su galva numauti uodegos link ir žuvį perpjauti, paliekant dalį prie uodegos. Pasiruošti įdarą. Žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su šaldyta ir atitirpinta žuvimi sumalti. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus ryžius, apkepintas svieste morkas. Gautą masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti. Dėti į didelę lėkštę, puošti žalumynais, citrinomis ar pan. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų