INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių (virtos)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- šiek tiek prieskonių (žuvies)
- 600 gramų žuvies
- šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žalumynai sriubai nuvalomi ir stambiai supjaustomi, sudedami į puodą kartu su kitais prieskoniais ir svogūnu, viskas užpilama trupučiu vandens ir verdama. Paruošiama žuvis: nuvaloma, supjaustoma gabalais ir sudedama į verdantį vandenį. Iš išvirusios žuvies kruopščiai išrenkami kaulai. Iš aliejaus ir miltų paruošiamas baltasis užpilas: jis truputį atskiedžiamas žuvies sultiniu, pasūdomas, papipirinamas. Virtos bulvės supjaustomos griežinėliais, ant jų sudedama žuvis, kuri apipilama paruoštu užpilu ir paliekama, kad jo prisitrauktų.
REKLAMA