Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 litro sultinio (daržovių)
  • 300 gramų morkų
  • 200 mililitrų grietinės
  • 150 gramų grikių
  • 150 gramų fermentinio sūrio
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 50 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 0.5 litro sultinio (daržovių)
  • 300 gramų morkų
  • 200 mililitrų grietinės
  • 150 gramų grikių
  • 150 gramų fermentinio sūrio
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 50 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos, virkite apie 15 min., atvėsinkite.
  2. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
  3. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite morkas ir svogūnus.
  4. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 gr. sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Masę sukrėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 °C temp., kol gražiai paruduos.

Autorius: Janina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų