• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 80 mililitrų pieno
  • 2 saujos anakardžio riešutų (skaldyti)
  • 125 gramai varškės
  • 1/10 arbatinio šaukštelio druskos
  • 80 mililitrų aliejaus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
    Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo.
    Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite.
    Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą.
    Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis).
    Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes.
    Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
    Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes.
    Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų.
    Skanaus.

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 80 mililitrų pieno
  • 2 saujos anakardžio riešutų (skaldyti)
  • 125 gramai varškės
  • 1/10 arbatinio šaukštelio druskos
  • 80 mililitrų aliejaus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
    Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo.
    Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite.
    Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą.
    Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis).
    Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes.
    Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
    Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes.
    Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų.
    Skanaus.

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų