Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite. Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis). Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes. Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes. Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
80 mililitrų pieno
2 saujos anakardžio riešutų (skaldyti)
125 gramai varškės
1/10 arbatinio šaukštelio druskos
80 mililitrų aliejaus
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite. Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis). Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes. Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes. Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų. Skanaus.