Išplakame iki standžių putų baltymus, kitame inde ištriname trynius su 0,5 stiklinės cukraus, sudedame miltus, pamaišome ir atsargiai sudedame baltymus. Kišame į orkaitę ir kepame, kol pagels- apie 20-30min. Ištirpiname želatiną ir palaukiame, kol atvės. Sumaišome kefyrą su cukrumi (cukraus dėti pagal skonį), vaniliniu cukrumi, įpilame atvėsusią želatiną ir visą šią masę supilam ant iškepto biskvito bei įkišame valandai į šaldytuvą. Kai tortas apstingsta, atsargiai išdėliojame uogas ir, jei tortas dar nepilnai sustingo, kišame vėl į šaldytuvą. Pasiruošiame želė ir atsivėsiname (aš papildomai į žėlė įdedu dar porą šaukštų želatinos, kad būtų standesnė). Kai tortas jau sustingsta, atsargiai pilame žėlė ir vėl kišame į šaldytuvą (jei tortas nebus visiškai sustingęs, kefyras susimaišys su želė ir bus negražu). Jei norite šį tortą pagaminti greitai, tai jį ruoškite be želė sluoksnio, o tiesiog į kefyro masę suberkite uogas ir įkiškite į šaldytuvą - skonis tikrai nesuprastės. Skanaus.
Autorius: Ernesta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
4 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
3 stiklinės kefyro
500 gramų braškių
4 valgomieji šaukštai želatinos
1 vienetas želės (Jūsų mėgstamo skonio, pakelis)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakame iki standžių putų baltymus, kitame inde ištriname trynius su 0,5 stiklinės cukraus, sudedame miltus, pamaišome ir atsargiai sudedame baltymus. Kišame į orkaitę ir kepame, kol pagels- apie 20-30min. Ištirpiname želatiną ir palaukiame, kol atvės. Sumaišome kefyrą su cukrumi (cukraus dėti pagal skonį), vaniliniu cukrumi, įpilame atvėsusią želatiną ir visą šią masę supilam ant iškepto biskvito bei įkišame valandai į šaldytuvą. Kai tortas apstingsta, atsargiai išdėliojame uogas ir, jei tortas dar nepilnai sustingo, kišame vėl į šaldytuvą. Pasiruošiame želė ir atsivėsiname (aš papildomai į žėlė įdedu dar porą šaukštų želatinos, kad būtų standesnė). Kai tortas jau sustingsta, atsargiai pilame žėlė ir vėl kišame į šaldytuvą (jei tortas nebus visiškai sustingęs, kefyras susimaišys su želė ir bus negražu). Jei norite šį tortą pagaminti greitai, tai jį ruoškite be želė sluoksnio, o tiesiog į kefyro masę suberkite uogas ir įkiškite į šaldytuvą - skonis tikrai nesuprastės. Skanaus.