• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas baklažanų
  • šiek tiek bazilikų (džiovintas)
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 7 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 5 valgomieji šaukštai acto (balzamiko)
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas mocarelos sūrio (kamuoliukai)
  • šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)
  • šiek tiek duonos (itališka)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažaną supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo.
    Tuomet nusausinti, kiekvieną griežinėlį plonai apteplioti majonezu ir pabarstyti kapotu česnaku, pipirais bei džiovintais bazilikais.
    Paruoštus baklažanus kepti alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min.
    Išėmus pakeptus baklažanus iš orkaitės, sudėti ant riekelių likusius gardumynus: ant kiekvieno griežinėlio užkloti po pomidoro riekelę, o ant pomidoro po mocarelos sūrio riekelę.
    Pabarstyti bazilikais ir viską dėti į orkaitę dar maždaug 5-7 min., kol sušyla pomidorai ir išsilydo sūris.
    Padažui kruopščiai sumaišomas medus, susmulkintas česnakas, alyvuogių aliejus, citrinų sultys bei žievelė, kol gaunama vientisa masė.
    Itališką duonelę aplieti pasigamintu padažu, kad geriau būtų įsisavinamas skonis.
    Jūsų itališki pusryčiai paruošti!
    Perspėju - galimas persivalgymas.

Autorius: Greta

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas baklažanų
  • šiek tiek bazilikų (džiovintas)
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 7 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 5 valgomieji šaukštai acto (balzamiko)
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas mocarelos sūrio (kamuoliukai)
  • šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)
  • šiek tiek duonos (itališka)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažaną supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo.
    Tuomet nusausinti, kiekvieną griežinėlį plonai apteplioti majonezu ir pabarstyti kapotu česnaku, pipirais bei džiovintais bazilikais.
    Paruoštus baklažanus kepti alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min.
    Išėmus pakeptus baklažanus iš orkaitės, sudėti ant riekelių likusius gardumynus: ant kiekvieno griežinėlio užkloti po pomidoro riekelę, o ant pomidoro po mocarelos sūrio riekelę.
    Pabarstyti bazilikais ir viską dėti į orkaitę dar maždaug 5-7 min., kol sušyla pomidorai ir išsilydo sūris.
    Padažui kruopščiai sumaišomas medus, susmulkintas česnakas, alyvuogių aliejus, citrinų sultys bei žievelė, kol gaunama vientisa masė.
    Itališką duonelę aplieti pasigamintu padažu, kad geriau būtų įsisavinamas skonis.
    Jūsų itališki pusryčiai paruošti!
    Perspėju - galimas persivalgymas.

Autorius: Greta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų