šiek tiek uogų (šaldytos braškės, vyšnios, mėlynės ar pan.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasidaryti padažą: šaldytas uogas užpilti su cukrumi ir palikti, kad atitirptų. Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos. Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varkę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti. Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
200 gramų cukraus
šiek tiek cukraus (apibarstymui)
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
100 mililitrų grietinėlės (neriebi)
350 gramų varškės (liesa)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
20 gramų pudingo (vanilinis)
šiek tiek uogų (šaldytos braškės, vyšnios, mėlynės ar pan.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasidaryti padažą: šaldytas uogas užpilti su cukrumi ir palikti, kad atitirptų. Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos. Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varkę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti. Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu. Skanaus!