Išplakite kiaušinius kartu su puse stiklinės cukraus (likusį cukrų sutrinkite su varške). Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ir visa tai, kartu su varške, suberkite į bendrą masę. Išminkykite tešlą. Kad tešla nekibtų prie delnų, juos patepkite aliejumi ir iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Spurgytes virkite įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kad iškeptų varškė. Spurgas vartykite tik tuomet, kai šios pakils nuo puodo dugno. Iškepusias spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Lincė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
6 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
1 kilogramas varškės
0.5 litro aliejaus
1 stiklinė grietinės
4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakite kiaušinius kartu su puse stiklinės cukraus (likusį cukrų sutrinkite su varške). Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ir visa tai, kartu su varške, suberkite į bendrą masę. Išminkykite tešlą. Kad tešla nekibtų prie delnų, juos patepkite aliejumi ir iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Spurgytes virkite įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kad iškeptų varškė. Spurgas vartykite tik tuomet, kai šios pakils nuo puodo dugno. Iškepusias spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.