INGREDIENTAI:
- 20 gramų cukraus (tešlai)
- 8 česnakų (įdarui)
- 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
- 400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 1 valgomasis šaukštas pieno (aptepimui)
- 250 mililitrų pieno (tešlai)
- 0.5 valgomojo šaukšto druskos (tešlai)
- 60 gramų sviesto (įdarui)
- 30 gramų sviesto (tešlai)
- 4 gramai mielių (sausos, tešlai)
- šiek tiek provanso žolelių (įdarui)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Labai skanios bandelės, tinkančios valgyti su sriuba ar šiaip be nieko.. ;)))
1. Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame sviesto, cukraus, druskos. Pakaitinam, kol ištirps sviestas. Ataušiname.
2. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Sumaišius paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų.
3. Tešlą padalijame į 10 dalių, suformuojame rutuliukus, įspaudžiame per vidurį, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl paliekame kilti apie 30 min.
4. Įdarui česnaką smulkiai supjaustome ir su SANTA MARIA Provanso žolelėmis įdedame į kambario temperatūros, minkštą sviestą, gerai išmaišome.
5. Kai bandelės truputį iškyla, kiekvieną iš jų įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir įspaudžiame dalį įdaro.
6. Kepame iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
Skanaus! :)))
Autorius: Rita
REKLAMA