Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių (virtos)
  • 12 vienetų bulvių (žalios)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės
  • 500 gramų mesos (malta)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
    Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas.
    Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
    Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma bei gerai išminkoma.
    Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
    Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min., atsargiai pamaišant.
    Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine bei spirgučiais.
    Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
    Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska.
    Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
    Skanaus.

Autorius: Virginija

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių (virtos)
  • 12 vienetų bulvių (žalios)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės
  • 500 gramų mesos (malta)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
    Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas.
    Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
    Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma bei gerai išminkoma.
    Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
    Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min., atsargiai pamaišant.
    Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine bei spirgučiais.
    Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
    Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska.
    Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
    Skanaus.

Autorius: Virginija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų