Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“ - greita, skanu, lengva pagaminti, galima varijuoti su įvairiais įdarais.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 400 gramų maltos mėsos
  • 100 gramų fermentinio sūrio
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 50 gramų grietinės
  • 50 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai miltai
  • 2 skiltelės česnakų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves išvirti, atvėsinti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir miltus. Išminkyti tešlą.
  2. Maltą mėsą apkepinti su tarkuota morka, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
  3. Iš bulvių masės suformuoti „lizdelius“, į jų vidų dėti paruoštos mėsos, užberti tarkuoto fermentinio sūrio.
  4. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Patiekti su grietinės-sviesto padažu, pagardintu druska ir pipirais.

Autorius: Laima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų