Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 valgomieji šaukštai margarino (Vilnius kepiniams)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 300 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
  • 500 mililitrų pieno
  • 4 vienetai kiaulienos žarnų (ilgos, kūdosios)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (naminis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia susipjaustome lašinukus ir juos pakepiname.
    Taip pat susipjaustome svogūno galvutę ir ją pakepiname su spirgučiais.
    Po to nusiskutame žalias bulves ir jas sutarkuojame su bulvių tarkavimo mašina.
    Užsikaitiname pieno ir užplikiname juo tarkius.
    Įdedame naminio sviestuko (labai skonį pagerina), taip pat sudedame spirgucius su svogūnais ir įberiame druskos (pagal skonį).
    Viską išmaišome ir tešla paruošta.
    Žarnas reikia iš vakaro užsimerkti (nes jos būna siaubingai sūrios), kad numirktų, ir per šaltą vandenį kuo kruopščiau išplauti.
    Tuomet ištrinti žarnas druska, kad neliktų nemalonaus kvapo. Jos tikrai nebus per sūrios, tik druska nuims kvapą.
    Tuomet imame po žarną ir ją padaliname į 5 dalis. Galima daryti kokio norit ilgio, pas mus įprasta daryti trumpais galiukais vėdarus, nes taip skaniau ir greiciau susivalgo.
    Prikimšus žarnas ant kiekvieną galą užsmaigstome dantų krapštukais.
    Ištepame kepimo skardą margarinu, sudedame vėdarus ir dar truputį įpilame vandens.
    Dedame į 180-190 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame.
    Truputį pakepus subadome su dantų krapštuku, kad nesusproginėtų.
    Patiekiame vėdarus su grietine, pienu, ar kas kaip mėgsta.
    Labai skanu!

Autorius: Mėja

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 valgomieji šaukštai margarino (Vilnius kepiniams)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 300 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
  • 500 mililitrų pieno
  • 4 vienetai kiaulienos žarnų (ilgos, kūdosios)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (naminis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia susipjaustome lašinukus ir juos pakepiname.
    Taip pat susipjaustome svogūno galvutę ir ją pakepiname su spirgučiais.
    Po to nusiskutame žalias bulves ir jas sutarkuojame su bulvių tarkavimo mašina.
    Užsikaitiname pieno ir užplikiname juo tarkius.
    Įdedame naminio sviestuko (labai skonį pagerina), taip pat sudedame spirgucius su svogūnais ir įberiame druskos (pagal skonį).
    Viską išmaišome ir tešla paruošta.
    Žarnas reikia iš vakaro užsimerkti (nes jos būna siaubingai sūrios), kad numirktų, ir per šaltą vandenį kuo kruopščiau išplauti.
    Tuomet ištrinti žarnas druska, kad neliktų nemalonaus kvapo. Jos tikrai nebus per sūrios, tik druska nuims kvapą.
    Tuomet imame po žarną ir ją padaliname į 5 dalis. Galima daryti kokio norit ilgio, pas mus įprasta daryti trumpais galiukais vėdarus, nes taip skaniau ir greiciau susivalgo.
    Prikimšus žarnas ant kiekvieną galą užsmaigstome dantų krapštukais.
    Ištepame kepimo skardą margarinu, sudedame vėdarus ir dar truputį įpilame vandens.
    Dedame į 180-190 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame.
    Truputį pakepus subadome su dantų krapštuku, kad nesusproginėtų.
    Patiekiame vėdarus su grietine, pienu, ar kas kaip mėgsta.
    Labai skanu!

Autorius: Mėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų