• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai bulvių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 100 gramų kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 0.5 vieneto petražolių (šaknis)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 50 gramų kiaulės lašinių
  • 1 arbatinis šaukštelis acto (vyno)
  • 200 gramų kalmarų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės
  • 1 vienetas burokėlių
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Buroką, morką ir petražolės šaknį sutarkuoti su stambia tarka.
    Svogūną ir lašinius supjaustyti kubeliais. Lašinius pakepinti, vėliau įdėti svogūnus ir kepti, kol svogūnai pagels.
    Kai svogūnai bus gatavi sudėti burokus, morkas ir petražolės šaknį, supilti actą, cukrų, pomidorų pastą ir troškinti ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei reikia, įpilti vandens arba sultinio.
    Kalmarus nuplikyti, nuvalyti ir pavirti 2-3 min, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais.
    Kopūstus supjaustyti plonais šiaudeliais, įpilti vandens ir pavirti 15 min, tada sudėti bulvių gabaliukus ir dar pavirti 10 min.
    Praėjus šiam laikui, sudėti troškintas daržoves, kalmarus, kapotą česnaką, pasūdyti, įberti pipirų ir, užvirus, pavirti 1-2 min.
    Patiekti sriubą su grietine ir žalumynais.

Autorius: Saulutė

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai bulvių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 100 gramų kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 0.5 vieneto petražolių (šaknis)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 50 gramų kiaulės lašinių
  • 1 arbatinis šaukštelis acto (vyno)
  • 200 gramų kalmarų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės
  • 1 vienetas burokėlių
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Buroką, morką ir petražolės šaknį sutarkuoti su stambia tarka.
    Svogūną ir lašinius supjaustyti kubeliais. Lašinius pakepinti, vėliau įdėti svogūnus ir kepti, kol svogūnai pagels.
    Kai svogūnai bus gatavi sudėti burokus, morkas ir petražolės šaknį, supilti actą, cukrų, pomidorų pastą ir troškinti ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei reikia, įpilti vandens arba sultinio.
    Kalmarus nuplikyti, nuvalyti ir pavirti 2-3 min, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais.
    Kopūstus supjaustyti plonais šiaudeliais, įpilti vandens ir pavirti 15 min, tada sudėti bulvių gabaliukus ir dar pavirti 10 min.
    Praėjus šiam laikui, sudėti troškintas daržoves, kalmarus, kapotą česnaką, pasūdyti, įberti pipirų ir, užvirus, pavirti 1-2 min.
    Patiekti sriubą su grietine ir žalumynais.

Autorius: Saulutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų