Lakštų sulaistymui: moteriškas likeris plius virintas vanduo - aš suliejau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio.
Padengimui:
200 ml grietinėlės
5-6 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinos sulčių
50 g juodojo šokolado
3 pakeliai šokoladinių sausainių "Fingers"
Gamyba:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti maskarponę. Šokoladą sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.
Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.
Torto konstravimas:
Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame maskarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.
Puošyba:
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.
Lakštų sulaistymui: moteriškas likeris plius virintas vanduo - aš suliejau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio.
Padengimui:
200 ml grietinėlės
5-6 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinos sulčių
50 g juodojo šokolado
3 pakeliai šokoladinių sausainių "Fingers"
Gamyba:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti maskarponę. Šokoladą sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.
Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.
Torto konstravimas:
Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame maskarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.
Puošyba:
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.