Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aviečių (ar kitos uogos)
  • 150 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų pieno
  • 250 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
  • 60 gramų sviesto (minkštas)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 gramų baltojo šokolado
  • 250 gramų baltojo šokolado (kremui)
  • šiek tiek uogų (ar kt., papuošimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberti likusį cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame dubenyje pašildyti baltąjį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti konditeriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabarstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aviečių (ar kitos uogos)
  • 150 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų pieno
  • 250 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
  • 60 gramų sviesto (minkštas)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 gramų baltojo šokolado
  • 250 gramų baltojo šokolado (kremui)
  • šiek tiek uogų (ar kt., papuošimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberti likusį cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame dubenyje pašildyti baltąjį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti konditeriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabarstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų