INGREDIENTAI:
- 2 stiklinės avižinių dribsnių
- 0.5 stiklinės cukraus
- 0.5 stiklinės graikinių riešutų (kapoti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų sviesto
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viename dubenyje sumaišome riešutus, miltus ir kepimo miltelius.
- Atskirai išsukite sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltos masės. Įmuškite į sviestą kiaušinius, išmaišykite, suberkite avižinius dribsnius, riešutų, miltų bei kepimo miltelių mišinį ir viską gerai išmaišykite.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi ir patepkite sviestu. Formuokite ant skardos apvalius sausainius.
- Kepkite sausainius apie 15 minučių iki 190 C įkaitintoje orkaitėje.
Autorius: Irena
REKLAMA