Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cinamono (maltas)
- 3/5 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė cukraus (rudasis)
- 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių (malti)
- 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas)
- 1.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 2.5 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
- 1 stiklinė sviesto
- 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti)
- 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos.
Dideliame dubenyje išsukame 1 stiklinę minkšto sviesto su ruduoju cukrumi.
Įmušame kiaušinį ir supilame 0,25 stiklinės melasos.
Galiausiai įmaišome su kepimo milteliais, druska, imbieru, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu bei kvapiaisiais pipirais sumaišytus miltus.
Išminkytą tešlą padedame bent 2 val. į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Ištiesiame kepimo skardą kepimo popieriumi.
Į dubenį supilame 0,6 stiklinės cukraus ir jame apvoliojame mažus tešlos kamuoliukus.
Tuomet iš kamuoliukų suformuojame apvalius sausainius ir dedame ant paruoštos kepimo skardos.
Kepame apie 8-10 min. ir iškepusius atvėsiname.
Šie sausainiai sandariame inde gali būti laikomi 1 savaitę.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cinamono (maltas)
- 3/5 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė cukraus (rudasis)
- 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių (malti)
- 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas)
- 1.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 2.5 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
- 1 stiklinė sviesto
- 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti)
- 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos.
Dideliame dubenyje išsukame 1 stiklinę minkšto sviesto su ruduoju cukrumi.
Įmušame kiaušinį ir supilame 0,25 stiklinės melasos.
Galiausiai įmaišome su kepimo milteliais, druska, imbieru, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu bei kvapiaisiais pipirais sumaišytus miltus.
Išminkytą tešlą padedame bent 2 val. į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Ištiesiame kepimo skardą kepimo popieriumi.
Į dubenį supilame 0,6 stiklinės cukraus ir jame apvoliojame mažus tešlos kamuoliukus.
Tuomet iš kamuoliukų suformuojame apvalius sausainius ir dedame ant paruoštos kepimo skardos.
Kepame apie 8-10 min. ir iškepusius atvėsiname.
Šie sausainiai sandariame inde gali būti laikomi 1 savaitę.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą