REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1/3 stiklinės kviečių (gemalai)
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
  • 2 stiklinės sojos (miltai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo)
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek džiūvesėlių (malti)
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje sumaišykite sojos miltus, pilno grūdo miltus, kviečių gemalus, 1 šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų ir petražoles.
    Įkaitinkite troškintuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite apie 5 min. virš vidutinės ugnies smulkintą svogūną bei česnaką.
    Paskaninkite svogūną bei česnaką druska ir sudėkite į miltų mišinį.
    Į nedidelį dubenėlį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną, likusį alyvuogių aliejaus, sudėkite miltų mišinį ir išmaišykite, kad gautųsi lipni tešlą (jei reikia, įpilkite 2 šaukštus vandens).
    Paruoštą tešlą padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą.
    Išplakite nedideliame dubenėlyje likusį kiaušinį.
    Supilkite į lėkštę džiūvėsėlius.
    Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite plokščius kepsnius ir apvoliokite juos plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose.
    Kepkite apvoliotus kepsnius įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai apskrunda.
    Patiekti karštus su morkomis, salotomis ir citrinos griežinėliu.
    Skanaus.

Autorius: Aušra

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1/3 stiklinės kviečių (gemalai)
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
  • 2 stiklinės sojos (miltai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo)
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek džiūvesėlių (malti)
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje sumaišykite sojos miltus, pilno grūdo miltus, kviečių gemalus, 1 šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų ir petražoles.
    Įkaitinkite troškintuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite apie 5 min. virš vidutinės ugnies smulkintą svogūną bei česnaką.
    Paskaninkite svogūną bei česnaką druska ir sudėkite į miltų mišinį.
    Į nedidelį dubenėlį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną, likusį alyvuogių aliejaus, sudėkite miltų mišinį ir išmaišykite, kad gautųsi lipni tešlą (jei reikia, įpilkite 2 šaukštus vandens).
    Paruoštą tešlą padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą.
    Išplakite nedideliame dubenėlyje likusį kiaušinį.
    Supilkite į lėkštę džiūvėsėlius.
    Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite plokščius kepsnius ir apvoliokite juos plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose.
    Kepkite apvoliotus kepsnius įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai apskrunda.
    Patiekti karštus su morkomis, salotomis ir citrinos griežinėliu.
    Skanaus.

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų