REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai baklažanų
  • 5 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 1.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 3 stiklinės vandens
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovinti, malti)
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (susmulkinti)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio vyno acto (baltasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite nuluptus baklažanus, sumaišykite juos su druska, sudėkite į kiaurasamtį virš dubens ir palaikykite apie 4 h kambario temperatūroje (baklažanai išskirs tamsų kartų skystį).
    Nusivarvėjusius baklažanus nusausinkite.
    Supilkite į puodą vandenį bei actą, sudėkite baklažanus ir virkite apie 2-3 min., kartais pamaišant, kol baklažanai suminkštės.
    Apvirtus baklažanus nusunkite, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sudėjus baklažanus į dubenį palikti 4 val., kad atvėstų.
    Atvėsusius baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    Taip paruoštus baklažanus sudėkite į stiklainius su griežinėliais supjaustytu česnaku, raudonėliais, juodaisiais pipirais ir smulkintais raudonaisiais pipirais.
    Viską užpilkite aliejumi ir sandariai uždarius laikyti apie 2-3 dienas šaldytuve.
    Tuomet galima valgyti.
    Taip paruoštus baklažanus šaldytuve galima laikyti maždaug 1 mėn.
    Skanaus.

Autorius: Agnė

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai baklažanų
  • 5 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 1.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 3 stiklinės vandens
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovinti, malti)
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (susmulkinti)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio vyno acto (baltasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite nuluptus baklažanus, sumaišykite juos su druska, sudėkite į kiaurasamtį virš dubens ir palaikykite apie 4 h kambario temperatūroje (baklažanai išskirs tamsų kartų skystį).
    Nusivarvėjusius baklažanus nusausinkite.
    Supilkite į puodą vandenį bei actą, sudėkite baklažanus ir virkite apie 2-3 min., kartais pamaišant, kol baklažanai suminkštės.
    Apvirtus baklažanus nusunkite, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sudėjus baklažanus į dubenį palikti 4 val., kad atvėstų.
    Atvėsusius baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    Taip paruoštus baklažanus sudėkite į stiklainius su griežinėliais supjaustytu česnaku, raudonėliais, juodaisiais pipirais ir smulkintais raudonaisiais pipirais.
    Viską užpilkite aliejumi ir sandariai uždarius laikyti apie 2-3 dienas šaldytuve.
    Tuomet galima valgyti.
    Taip paruoštus baklažanus šaldytuve galima laikyti maždaug 1 mėn.
    Skanaus.

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų