Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 kilogramai baklažanų
- 5 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- 1.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 3 stiklinės vandens
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
- 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovinti, malti)
- šiek tiek raudonųjų pipirų (susmulkinti)
- 1.5 arbatinio šaukštelio vyno acto (baltasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustykite nuluptus baklažanus, sumaišykite juos su druska, sudėkite į kiaurasamtį virš dubens ir palaikykite apie 4 h kambario temperatūroje (baklažanai išskirs tamsų kartų skystį).
Nusivarvėjusius baklažanus nusausinkite.
Supilkite į puodą vandenį bei actą, sudėkite baklažanus ir virkite apie 2-3 min., kartais pamaišant, kol baklažanai suminkštės.
Apvirtus baklažanus nusunkite, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sudėjus baklažanus į dubenį palikti 4 val., kad atvėstų.
Atvėsusius baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Taip paruoštus baklažanus sudėkite į stiklainius su griežinėliais supjaustytu česnaku, raudonėliais, juodaisiais pipirais ir smulkintais raudonaisiais pipirais.
Viską užpilkite aliejumi ir sandariai uždarius laikyti apie 2-3 dienas šaldytuve.
Tuomet galima valgyti.
Taip paruoštus baklažanus šaldytuve galima laikyti maždaug 1 mėn.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 2 kilogramai baklažanų
- 5 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- 1.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 3 stiklinės vandens
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
- 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovinti, malti)
- šiek tiek raudonųjų pipirų (susmulkinti)
- 1.5 arbatinio šaukštelio vyno acto (baltasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustykite nuluptus baklažanus, sumaišykite juos su druska, sudėkite į kiaurasamtį virš dubens ir palaikykite apie 4 h kambario temperatūroje (baklažanai išskirs tamsų kartų skystį).
Nusivarvėjusius baklažanus nusausinkite.
Supilkite į puodą vandenį bei actą, sudėkite baklažanus ir virkite apie 2-3 min., kartais pamaišant, kol baklažanai suminkštės.
Apvirtus baklažanus nusunkite, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sudėjus baklažanus į dubenį palikti 4 val., kad atvėstų.
Atvėsusius baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Taip paruoštus baklažanus sudėkite į stiklainius su griežinėliais supjaustytu česnaku, raudonėliais, juodaisiais pipirais ir smulkintais raudonaisiais pipirais.
Viską užpilkite aliejumi ir sandariai uždarius laikyti apie 2-3 dienas šaldytuve.
Tuomet galima valgyti.
Taip paruoštus baklažanus šaldytuve galima laikyti maždaug 1 mėn.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą