Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bandau rasti būdą kaip pagaminti vienas bandeles, kurias pirkau vienoje kepykloje ir jos tiesiog nuostabios! Nežinau, kaip reikalai Lietuvoje su tahini (t.y. sezamų) pasta, bet čia ji itin populiari, naudojama gaminant tiek desertus, tiek pagrindinius patiekalus, jiems suteikia ypatingą skonį. Ingredientai skirti 10 nedidelių bandelių. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 3 ir 1/3 stiklinės miltai
  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens (šilto)
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 5 valgomieji šaukštai tahini pastos
  • Pabarstymui:
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, po to suberiame cukrų, maišome, kad ir jis ištirptų. Uždengiame ir laikome šiltoje vietoje (aš įkišau į šiek tiek pakaitintą orkaitę), kol suputos.
  2. Sumaišome sausus ingredientus dubenyje. Įpilame aliejų ir išmaišome. Supilame suputojusias mieles, užmaišome tešlą. Minkome, kol tešla taps elastinga, blizgi, vientisa (minkant rankomis tai gali užtrukti apie 10 minučių). Dedame į aliejumi lengvai pateptą dubenį, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų, ~1 val.
  3. Pakilusią tešlą dedame ant šiek tiek miltais pabarstyto stalviršio, iškočiojame vidutinio storumo (apie 1-1.5 cm) stačiakampį. Visą paviršių gausiai aptepame tahini pasta ir pabarstome cukrumi bei cinamonu. Susukame į ritinį, supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  4. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, truputį paspaudžiame, kad įgautų gražią bandelės formą, uždengiame ir paliekame šiek tiek pakilti.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Bandeles prieš kepant galima aptepti lengvai išplaktu kiaušiniu, kad įgautų gražesnę spalvą bekepant, bet tai nebūtina. Kepame bandeles apie 15 - 20 minučių, kol gražiai paruduos.

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų