INGREDIENTAI:
- 1 sauja alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų)
- 1 česnakų
- 1 vienetas morkų (didelės)
- šiek tiek petražolių
- 125 gramai ryžių
- šiek tiek majonezo
- 100 gramų sūris
- 4 vienetai krabų lazdelių
- šiek tiek prieskonių (Jūsų mėgiami)
- šiek tiek kario
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos.
Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos. Į keptuvę įdėti sutarkuotą morką ir supjaustytą česnako skiltelę ir su trupučiu aliejaus pakepinti, kol morkos taps minkštos.
Tada į keptuvę ant morkų sudėti išvirtus ryžius ir suberti prieskonių. Išmaišyti ir dar šiek tiek pakepti.
Į karščiui atsparų indą sudėti viską iš keptuvės. Ant viršaus užtepti majonezo, sudėti pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuoti sūrį ir dėti 20 minučių į 180 C orkaitę. Skanaus!
Autorius: Neringa
REKLAMA