Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuostabaus purumo ir lengvumo keksiukai puikiai tinkantys tiek šventei (ypač gimtadieniui ar vaikų šventei), tiek įprastam rudens vakarui. Norint išgauti ryškesnę spalvą - galima paeksperimentuoti su kitų spalvų dažais ir pilti jų gerokai daugiau.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 380 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pasukų
  • 300 gramų cukraus
  • 180 gramų sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis maistiniai dažai (naudojau raudonus)
  • Kremui:
  • 380 gramų maskarponės sūrio
  • 220 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 arbatinis šaukštelis maistiniai dažai (naudojau raudonus)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 24

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išlydyti, išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Nuolat maišant, įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius, kakavą, supilti pasukas ir gerai išmaišyti. Įmaišyti maistinių dažų ir dar kartą gerai išmaišyti.
  2. Gautą tešlą sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Ar keksiukai iškepę patikrinti mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Leisti visiškai atvėsti.
  3. Kremui sūrį sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Nuolatos maišant suberti cukraus pudrą, įmaišyti maistinių dažų ir gerai išmaišyti.
  4. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu ir norimais papuošimais. Papuošus, geriausia padėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų kremas ir tuomet skanauti prie puodelio arbatos ar kavos.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų