Įdarui gaminti naudojame smulkiai pjaustytą virtą mėsą ir troškintus grybus, sumaišytus su smulkintomis svogūnų galvelėmis, virtais ryžiais, kapotu kiaušiniu, petražolių lapais. Viską sumaišome, pagardiname druska ir pipirais. Agurkus nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklas. Į vieną puselę prikemšame įdaro, kitą puselę pridengiame. Puseles surišame siūlu ir 20 minučių troškiname padaže, padarytame iš keleto šaukštų grietinės ir vieno šaukšto pomidorų tyrės. Į padažą galima įlašinti citrinos sulčių.
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
3 vienetai agurkų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
100 gramų ryžių (virti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių (virti)
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
šiek tiek druskos
200 gramų grietinės
150 gramų mesos (virta)
60 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui gaminti naudojame smulkiai pjaustytą virtą mėsą ir troškintus grybus, sumaišytus su smulkintomis svogūnų galvelėmis, virtais ryžiais, kapotu kiaušiniu, petražolių lapais. Viską sumaišome, pagardiname druska ir pipirais. Agurkus nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklas. Į vieną puselę prikemšame įdaro, kitą puselę pridengiame. Puseles surišame siūlu ir 20 minučių troškiname padaže, padarytame iš keleto šaukštų grietinės ir vieno šaukšto pomidorų tyrės. Į padažą galima įlašinti citrinos sulčių.