Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų aguonų
  • 100 gramų cukraus
  • šiek tiek cukraus (perlinis, viršui)
  • 125 gramai margarino
  • 300 gramų obuolių
  • 4 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek pieno (viršui)
  • 4 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 100 gramų juodojo šokolado (viršui)
  • 50 gramų sviesto (viršui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (ar blenderiu, ar kokteiliniu mikseriu). Obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros margariną (ar sviestą) išsukti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir vis gerai išsukti. Pilti aguonų ir obuolių masę, manus, kepimo miltelius, įtarkuoti apelsino žievelę, berti nuplikytas razinas. Gerai viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Viršui dubenį su sulaužytu šokoladu, grietinėle ir likeriu statyti ant puodo su verdančiu vandeniu (dugnas nesiekia vandens) ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu ir palikti ramybėje, kol viskas atvės. Tada kišti į šaldytuvą bent 3 val. ar nakčiai. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų aguonų
  • 100 gramų cukraus
  • šiek tiek cukraus (perlinis, viršui)
  • 125 gramai margarino
  • 300 gramų obuolių
  • 4 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek pieno (viršui)
  • 4 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 100 gramų juodojo šokolado (viršui)
  • 50 gramų sviesto (viršui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (ar blenderiu, ar kokteiliniu mikseriu). Obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros margariną (ar sviestą) išsukti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir vis gerai išsukti. Pilti aguonų ir obuolių masę, manus, kepimo miltelius, įtarkuoti apelsino žievelę, berti nuplikytas razinas. Gerai viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Viršui dubenį su sulaužytu šokoladu, grietinėle ir likeriu statyti ant puodo su verdančiu vandeniu (dugnas nesiekia vandens) ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu ir palikti ramybėje, kol viskas atvės. Tada kišti į šaldytuvą bent 3 val. ar nakčiai. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų