Aguonos isbrinkinamos. Kiausiniu tryniai istrinami su 2/3 cukraus, uzplikomi karsto vandenio ir pieno misiuniu. Tada kaitinmai karsto vandens voneleje kol truputi sutirsteja. I plakini dedama isbrinkintos zelatinos ir dar pakaitinama. Plakinys atvesinamas, pridedama aguonu, vanilino. Suplakama grietinele su likusiu cukrumi ir sumaisoma su kiausiniu plakiniu. Viskas ispilstoma i formeles ir sustingdoma. Skanaus!
Autorius: Laura
INGREDIENTAI:
6 gramai aguonų
1 valgomasis šaukštas cukraus
1/4 vieneto kiaušinių (trynys)
1 valgomasis šaukštas pieno (virintas)
1 arbatinis šaukštelis vandens (virintas)
40 gramų grietinėlės (30%)
1 arbatinis šaukštelis želatinos
šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ingredientų skaičius pateiktas vienai porcijai.
Aguonos isbrinkinamos. Kiausiniu tryniai istrinami su 2/3 cukraus, uzplikomi karsto vandenio ir pieno misiuniu. Tada kaitinmai karsto vandens voneleje kol truputi sutirsteja. I plakini dedama isbrinkintos zelatinos ir dar pakaitinama. Plakinys atvesinamas, pridedama aguonu, vanilino. Suplakama grietinele su likusiu cukrumi ir sumaisoma su kiausiniu plakiniu. Viskas ispilstoma i formeles ir sustingdoma. Skanaus!