Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (tarkuota žievelė)
  • 100 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek sviesto (skardai ištepti)
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    2 stiklinės aguonų
    stiklinė pieno
    3 kiaušinių tryniai
    nepilna stiklinė cukraus
    pusė stiklinės smulkiai kapotų migdolo riešutų
    100 g sviesto

    Glajui:
    175 g šokolado
    150 ml neriebios grietinėlės
    šaukštelis tirpios kavos

    Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai sudėti ant trynių masės ir supilti miltus. Viską atsargiai išmaišyti. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu ir kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą aptepti įdaru ir iš karto susukti į vyniotinį. Tuomet ataušinti ir aptepti šokoladiniu glajumi.
    Įdarui aguonas užpilti karštu pienu kad išbrinktų.Kai išbrinks į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas ir palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalti per mėsmalę, 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus. Įdėti aguonas, migdolo riešutus, 100 g lydyto sviesto, išmaišyti, baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai išmaišyti su aguonų mase.
    Glajui: Sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies.

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (tarkuota žievelė)
  • 100 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek sviesto (skardai ištepti)
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    2 stiklinės aguonų
    stiklinė pieno
    3 kiaušinių tryniai
    nepilna stiklinė cukraus
    pusė stiklinės smulkiai kapotų migdolo riešutų
    100 g sviesto

    Glajui:
    175 g šokolado
    150 ml neriebios grietinėlės
    šaukštelis tirpios kavos

    Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai sudėti ant trynių masės ir supilti miltus. Viską atsargiai išmaišyti. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu ir kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą aptepti įdaru ir iš karto susukti į vyniotinį. Tuomet ataušinti ir aptepti šokoladiniu glajumi.
    Įdarui aguonas užpilti karštu pienu kad išbrinktų.Kai išbrinks į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas ir palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalti per mėsmalę, 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus. Įdėti aguonas, migdolo riešutus, 100 g lydyto sviesto, išmaišyti, baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai išmaišyti su aguonų mase.
    Glajui: Sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies.

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų