Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų (džiovintas, 2-3)
  • 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (grūsti)
  • 1 valgomasis šaukštas paprikų (raudonoji, milteliai)
  • 3 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
  • 1 kilogramas kiaulės prandinės
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Imam mėsą, nuplaunam ir būtinai nusausinam. Pjaustom mėsą skersai raumens maždaug 6x6x6 cm dydžio gabaliukais. Gaminsim ant stalo, todėl nusiplaunam stalą ir išsidėliojam mėsos gabaliukus. Toliau pjaustom svogūnus. Svogūnus pjaunam pusiau ir su šefo peiliu smulkinam maždaug 3-4 mm pusiau žiedais. Dedam svogūnus ant mėsos gabaliuku. Supilam pipirus ir papriką. Gerai masažuojam mėsą kartu su svogūnais taip, kad iš svogūnų pradėtų skirtis sultys. Dedam baziliką. Vėl masažuojam apie porą minučių. Dedam druską, aliejų. Tada taip normaliai paminkom, pamaišom. Dedam viską į puodą ir į šaldytuvą apie 30 min. To tikrai pakanka, kad mėsa išsimarinuotų. Tuo tarpu kuriam malkas (turi būtinai būti malkos, kadangi ant anglies šašlykas netenka savo pusės skonio) ir kol malkos sudegs iki žarijų, galim parūkyt ir/ar išgert alaus. Kepam ant gana kaitrių žarijų. Ant iešmų veriam skersai mėsos gabaliuko, svogūnų neveriam, stengiamės juos nuimti, nes kai kepa, jie smirdės. Gabaliukus ant iešmo truputėlį paspauskim tarpusavyje. Kepam apie 30 min, nuolat vartom. Žarijos turi būti gana karštos, tada jie skaniai apskrunda. Sako, tikri kaukaziečiai kepa ant atviros ugnies ;-) Nepakartojamas skonis. Tai vieninteliai šašlykai, kuriuos kepant nesmirdi degėsiais ar svylančiais taukais. Valgom su ryžiais ar pan. ir daržovėmis. Jokių ketčupų ;-)

Autorius: D.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų (džiovintas, 2-3)
  • 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (grūsti)
  • 1 valgomasis šaukštas paprikų (raudonoji, milteliai)
  • 3 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
  • 1 kilogramas kiaulės prandinės
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Imam mėsą, nuplaunam ir būtinai nusausinam. Pjaustom mėsą skersai raumens maždaug 6x6x6 cm dydžio gabaliukais. Gaminsim ant stalo, todėl nusiplaunam stalą ir išsidėliojam mėsos gabaliukus. Toliau pjaustom svogūnus. Svogūnus pjaunam pusiau ir su šefo peiliu smulkinam maždaug 3-4 mm pusiau žiedais. Dedam svogūnus ant mėsos gabaliuku. Supilam pipirus ir papriką. Gerai masažuojam mėsą kartu su svogūnais taip, kad iš svogūnų pradėtų skirtis sultys. Dedam baziliką. Vėl masažuojam apie porą minučių. Dedam druską, aliejų. Tada taip normaliai paminkom, pamaišom. Dedam viską į puodą ir į šaldytuvą apie 30 min. To tikrai pakanka, kad mėsa išsimarinuotų. Tuo tarpu kuriam malkas (turi būtinai būti malkos, kadangi ant anglies šašlykas netenka savo pusės skonio) ir kol malkos sudegs iki žarijų, galim parūkyt ir/ar išgert alaus. Kepam ant gana kaitrių žarijų. Ant iešmų veriam skersai mėsos gabaliuko, svogūnų neveriam, stengiamės juos nuimti, nes kai kepa, jie smirdės. Gabaliukus ant iešmo truputėlį paspauskim tarpusavyje. Kepam apie 30 min, nuolat vartom. Žarijos turi būti gana karštos, tada jie skaniai apskrunda. Sako, tikri kaukaziečiai kepa ant atviros ugnies ;-) Nepakartojamas skonis. Tai vieninteliai šašlykai, kuriuos kepant nesmirdi degėsiais ar svylančiais taukais. Valgom su ryžiais ar pan. ir daržovėmis. Jokių ketčupų ;-)

Autorius: D.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų