Tinklaraštininkė Viktorija, savo patiekalais lepinanti tinklaraščio ,,Viktorijos virtuvė“ gerbėjus, su tv3.lt skaitytojais pasidalijo ypatingu receptu, kuris nepaliks abejingų.
Reikės:
5 vidutinio dydžio kietų obuolių 3 kiaušinių 1st. (200ml) pieno 1st. miltų 2v.š. aliejaus 2a.š. cukraus; Žiupsnelio druskos; Keleto lašų migdolų esencijos.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standumo. Atskirame inde trynius sumaišome su pienu, miltais, aliejumi, cukrumi ir druska. Gautą masę įmaišome į baltymus.
Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir tada išimame sėklytes. Griežinėlį mirkome tešloje ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda. Skanaus!