Neišpilkite agurkų marinato: pasakė, kodėl tikrai verta jį gerti

Kleopatra tikėjo, kad marinuoti agurkai padėjo jai išlikti sveikai ir prisidėjo prie jos legendinio grožio. Julijus Cezaris ir kiti Romos imperatoriai davė marinatų savo kariuomenei valgyti, kad jie būtų stipresni. Ir, kaip paaiškėjo, marinuotų agurkų sultys yra tikrai stebuklingas gėrimas, galintis padaryti stebuklus jūsų kūnui.

„Bright Side“ atliko tyrimą ir paaiškino, kas nutiktų jūsų kūnui, jeigu pradėtumėte gerti agurkų marinatą.

Atgaivina burnos kvapą

Nemalonų burnos kvapą sukelia burnos bakterijos. Raugintų agurkų sultyse esantis actas yra galingas dezinfekantas, naikinantis kenksmingus mikrobus ir bakterijas. Krapai taip pat pasižymi antibakterinėmis savybėmis, o kartu su actu gali padėti sukurti gaivesnį burnos kvapą.

Padeda jūsų žarnyno veiklai

Krapai ir actas marinuotose sultyse taip pat gali būti naudingi jūsų žarnyno sveikatai. Kadangi actas yra fermentuotas maistas, jis skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi jūsų skrandyje ir yra naudingas jūsų virškinimo sistemai. Įrodyta, kad krapai padeda esant virškinimo sutrikimams ir skrandžio spazmams.

Padeda pavargusiems raumenims

Remiantis tyrimo duomenimis, norint numalšinti raumenų skausmą, pakanka tik 1/3 puodelio marinuotų sulčių. Marinuotų agurkų sultys greičiau padeda gydyti raumenis nei geriant tą patį vandens kiekį. Tyrėjai mano, kad taip gali būti todėl, kad marinuotų agurkų sultyse esantis actas gali padėti sustabdyti nervinius signalus, dėl kurių raumenis sutraukia mėšlungis.

Palaiko tinkamą vandens kiekį jūsų organizme

Jei esate dehidruotas ir ilgą laiką užsiimate aktyvia fizine veikla, gerdami gėrimus, turinčius natri, galite greičiau atstatyti skysčių balansą. Natris yra esminis elementas, kurio netenkate prakaituodami. Kadangi marinuotų agurkų sultyse yra daug natrio, tai gali padėti jūsų kūnui greičiau atsigauti.

Gali padėti numesti svorio

Keli tyrimai patvirtina, kad actas pagerina medžiagų apykaitą, degina riebalus ir natūraliai slopina apetitą. Marinuotų agurkų sulčių gurkšnojimas gali būti nedidelis jūsų dietos papildymas, kuris gali turėti labai didelės įtakos.

REKLAMA

Kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje

Tyrimo duomenimis, net nedidelis acto kiekis prieš valgį gali būti naudingas jūsų sveikatai. Medicinos ekspertai mano, kad tai gali padėti diabetu sergantiems pacientams. Kitas tyrimas parodė, kad acte esanti acto rūgštis mažina gliukozės gamybą organizme.

Agurkų marinate gausu antioksidantų

Marinatų sultyse yra daug vitaminų C ir E – tai 2 pagrindiniai elementai, kurie padeda apsaugoti jūsų kūną nuo žalingų laisvųjų radikalų. Vitaminai C ir E taip pat padeda sustiprinti imuninę sistemą tarp daugelio kitų jūsų organizmui teikiamų privalumų.


Rašyti komentarą...
A
Audrius
2021-06-11 06:35:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kaip būtų nuostabu, jei šios „rašliavos“ autoriai, versdami iš kitos, kalbos nors įsivaizduotų skirtumą tarp raugintų ir marinuotų agurkų. Ir tuo pačiu neklaidintų kitų nesuprantančių.
Atsakyti
-2

A
Aho
2021-06-11 20:45:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nei Kleopatra nei Cezaris neragavo marinato, tais laikais tik raugindavo (fermentuodavo) . Marinuoti agurkai organizmui jokios naudos nepriduoda o tik išlaiko gražią formą ir stangrumą. Taškas.
Atsakyti
-1

B
Budulis
2021-06-11 07:12:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš ir be agurku geriu acta.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (10)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų