Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai tik meškinis česnakas pradeda žaliuoti, pats laikas išmesti pageltusius ar parudusius česnakus ir visas importines žoles. Kam laikyti apvytusį baziliką, kai galite pasigaminti dievišką pesto iš paties prisirinktų šviežiai nuskintų meškinio česnako lapų?

Kai tik meškinis česnakas pradeda žaliuoti, pats laikas išmesti pageltusius ar parudusius česnakus ir visas importines žoles. Kam laikyti apvytusį baziliką, kai galite pasigaminti dievišką pesto iš paties prisirinktų šviežiai nuskintų meškinio česnako lapų?

REKLAMA

Galite neabejoti, kad jų švelnus skonis ir nuostabus aromatas paįvairins salotas, sriuboms suteiks nuostabų skonį, o pikantiškiems patiekalams bus tobulas garnyras. Drąsiai valgykite ne tik lapus, bet ir gražiuosius baltus žiedelius.

Kodėl laukinis česnakas puikiai tinka?

Jo antibakterinės, antibiotinės, antiseptinės ir beveik visos kitos savybės tiesiog sako – valgyk kiek gali daugiau. Meškinis česnakas mažina kraujospūdį, tuo pačiu tolina širdies ligas ir insultus. Žinoma, šias savybes turi ir česnakas, tačiau tik meškinis česnakas efektyviausiai mažina kraujo spaudimą, rašo theguardian.com

Kur jį rasti?

Meškinis česnakas gausiai, kaip ir piktžolės, auga miškuose, netgi miestų žaliuosiuose plotuose ir svaigina savo nepakartojamu aromatu. Kardo formos šilkiniai drėgni lapai panašūs į pakalnučių lapus, o juos patrynę pirštais, užuosite puikiai pažįstamą česnako kvapą. Taigi, verta sekmadieninio pasivaikščiojimo metu prisirinkti meškinio česnako, bet jo galite rasti ir  ūkininkų turgelyje.

REKLAMA

Skrudinti makaronai su meškiniu česnaku

Skrudinami makaronai skleidžia švelnų riešutų aromatą ir prie jo puikiai dera meškinis česnakas, kuris šiame recepte naudojamas su kepintais migdolais. Jei neturite meškinio česnako, pakeiskite jį keliomis skiltelėmis supjaustyto česnako ir sauja susmulkintų petražolių.

Ingredientai: 400 g pusiau perlaužtų lingvino makaronų; 3 šaukštai alyvuogių aliejaus; 20 g sviesto; 3 dideli raudoni nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūnai; 1 šaukštas baltojo vyno acto; 100 ml balto sauso vyno arba sidro; 200 g nuplauto ir susmulkinto meškinio česnako be kotelių; 40 g razinų, 10 min pamirkytų karštame vandenyje; 40 g blanširuotų paskrudintų ir stambiai sukapotų baltųjų migdolų; 60 g tarkuoto parmezano sūrio; druskos ir juodųjų pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Dėkite lingvino makaronus ant skardos, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir juo įtrinkite makaronus. Tolygiai paskleiskite ir kepkite orkaitėje 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Skardą gerai pakratykite, apsukite ir vėl 10-čiai minučių grąžinkite atgal į orkaitę. Makaronai turėtų būti įgavę sodrią auksinę spalvą.

Likusį alyvuogių aliejų supilkite į puodą, sudėkite sviestą, svogūnus ir lėtai užkaitinkite. Įdėję žiupsnelį druskos, uždenkite puodą dangčiu ir sumažinkite liepsną.

Palaukite 10 minučių kol svogūnai suminkštės. Tada nuimkite dangtį, padidinkite karštį ir supilkite actą bei vyną. Troškinkite, kol skysčio beveik neliks. Sumeskite meškinį česnaką, uždenkite dangtį ir leiskite dar kelias minutes česnako lapams suminkštėti.

Kai makaronai apskrus, sumeskite juos į puodą su verdančiu vandeniu 7–10 minučių, nes skrudinti makaronai verda ilgiau. Sudėkite razinas, pamaišykite ir paskanaukite.

Nukoškite makaronus, sudėkite į puodą ir supilkite paruoštą padažą. Atidžiai išmaišę,  sudėkite migdolus. Patiekę lėkštėse, ant viršaus užbarstykite parmezano sūrio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų